Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repairedTable './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired "Mica Viena" a devenit "Mica Italie"
Search:
Istoric News Furnizori Jobs Contact
română italiano english
Euroholding Euroconstruct Europrefabricate - prefabricate din beton IMP TRAVEL Europroducts Monlandys IMP Romania Netex
 
EUROHOLDING
 
» Despre noi
» Dosar de presă
» Contact

» Istoric
» News
» Furnizori
» Jobs
» Links


Achizitii proiecte

Complex rezidential Timisoara - Villaggio Mediterraneo
 

Dosar de presa

Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
2011
2010
2009
2008
2007
2006


"Mica Viena" a devenit "Mica Italie"
Gardianul, 2007-10-10

Italienii detin o treime din imobilele din Timisoara si 20% din terenurile agricole ale judetului Timis

In timp ce comunitatea româneasca din Italia se confrunta cu un val de proteste xenofobe atribuite nationalistilor din Peninsula, care au avertizat ca ar putea trece la represiuni de natura criminala, italienii din România se bucura de toate onorurile cuvenite marilor investitori veniti din strainatate. „Nici o comunitate straina nu este atât de bine integrata in România ca si cea italiana. Daca cineva si-a imaginat ca e prea multa Italie in România, s-a inselat! Va fi tot mai multa Italie in România, pentru ca suntem convinsi ca suntem primiti aici ca prieteni.

Timisoara este floarea de la butoniera a relatiilor româno-italiene“, a declarat ambasadorul Italiei in România, Daniele Mancini, cu prilejul uneia dintre ultimile sale vizite la Primaria Timisoara.

Statisticile oficiale arata ca in judetul Timis s-a inchegat cea mai importanta comunitate a oamenilor de afaceri italieni din România, aceasta numarând aproape 20.000 de persoane. In consecinta, cele mai multe investitii din Timisoara apartin italienilor, care joaca un rol determinant nu doar in viata orasului, ci si la nivel de judet. „Peste 30% dintre imobilele din centrul Timisoarei sunt achizitionate de italieni“, spune Nicoleta Pop, patroana unei agentii imobiliare din oras. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comertului Timis, pe piata locala activeaza aproape 2.000 de firme italienesti, care au un capital investit de peste 90 milioane de euro. In topul investitiilor straine din judet, italienii isi disputa primul loc cu oamenii de afaceri din Germania, care au mai putine firme infiintate, aproape 1500, dar un capital subscris mult mai
mare, respectiv 125 milioane de euro.

Investitii italiene in Timis din 1990

Municipiul Timisoara a oficializat legaturi comerciale cu investitori veniti din nordul Peninsulei, respectiv din Verona, Trieste si Padova inca din 1990. Oamenii de afaceri din regiunea Veneto sunt considerati veritabilii campioni ai investitiilor italiene in Timisoara, din totalul firmelor active pe piata, 300 fiind conduse de ei. Unul dintre cei mai importanti jucatori italieni de pe piata investitiilor din Timisoara este Danilo Vetore, omul de afaceri care a ales in urma cu 15 ani locul in care s-au dezvoltat, cu preponderenta, toate celelalte firme ale italienilor veniti la Timisoara: Calea Sagului. Este vorba despre Euroholding, un concern rasarit sub sigla Industrie Maurizio Peruzzo, din care fac parte opt firme care activeaza in constructii si industria textila.

O alta firma italiana, Geox, specializata in productia de incaltaminte, a inceput activitatea la Timisoara cu 150 de angajati si a ajuns, in mai putin de doi ani, sa aiba peste 1.000 de angajati.

Puterea economica a italienilor din Timis mai este conturata si de firmele Zoppas Industries Romania, din Sânnicolau Mare, care a transformat orasul de pe Aranca in singura localitate din România cu somaj zero, Butan Gas, a magnatului Iosif Constantin Dragan, Eurocontruct Stimel, IMP Romania Ind., General Beton si Incontro.

De remarcat ca fostul consul onorific al Italiei la Timisoara, Enrico Pollo, dupa terminarea mandatului, in 1998, a decis sa ramâna in orasul de pe Bega pentru a-si consilia compatriotii care doresc sa investeasca in Banat.

Interesul italienilor pentru Timisoara si judetul Timis se manifesta cel mai vizibil pe piata terenurilor. Potrivit statisticilor Directiei Agricole Timis, din cele 500.000 hectare teren agricol al judetului, 20% au fost cumparate de italieni. Astfel, din anul 2003 pâna in prezent, italienii au cumparat aici 100.000 hectare de teren. Exista si o categorie aparte de cumparatori de teren, respectiv italieni care achizitioneaza terenuri doar pentru a le revinde ulterior in profit, dar interesul acestora vizeaza doar parcele aflate pâna la maximum 100 km in jurul orasului. Cel mai mare proprietar de teren in zona este compania Emiliana West, apartinând omului de afaceri italian Stefano Orlandi, care detine circa 10.000 hectare pe care face agricultura.

Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired
 
19/07/2011
  Anuntul de incheiere proiect Europroducts - Programul Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii... » citeste tot
04/05/2011
  IMP Romania – anunt informare publica pentru acord mediu - ANUNŢ  PUBLIC       S.C. I.M.P. ROMÂNIA INDUSTRIAL CO S.A., cu sediul social în Chisoda, str. Calea Sagului,... » citeste tot
30/12/2010
  SC EUROPREFABRICATE SRL a derulat pe o perioada de 6 luni, proiectul „un loc de muncă mai sigur pentru angajați mai -   Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional... » citeste tot

» mai multe stiri
  ©2018 Euroholding Group. Login