Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repairedTable './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired Italienii de la Euroholding investesc 15 milioane de euro in doua fabrici
Search:
Istoric News Furnizori Jobs Contact
română italiano english
Euroholding Euroconstruct Europrefabricate - prefabricate din beton IMP TRAVEL Europroducts Monlandys IMP Romania Netex
 
EUROHOLDING
 
» Despre noi
» Dosar de presă
» Contact

» Istoric
» News
» Furnizori
» Jobs
» Links


Achizitii proiecte

Complex rezidential Timisoara - Villaggio Mediterraneo
 

Dosar de presa

Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
2011
2010
2009
2008
2007
2006


Italienii de la Euroholding investesc 15 milioane de euro in doua fabrici
Ziarul Financiar, 2009-06-26
http://www.zf.ro/companii/italienii-de-la-euroholding-investesc-15-milioane-de-euro-in-doua-fabrici-4596885/

Grupul italian Euroholding, cu activitati in industria de constructii, textile si imobiliare, va finaliza in luna septembrie investitii de peste 15 milioane de euro in construirea a doua fabrici de prefabricate din beton si betoane in Timisoara, care ii vor permite sa intre mai puternic pe segmentul de infrastructura.

"In ciuda pesimismului de pe piata am decis sa finalizam in 2009 investitii de peste 15 milioane de euro in doua fabrici de materiale de constructii, avand in vedere ca in 2008 am avut cel mai profitabil an de cand suntem prezenti pe piata locala. In plus, strategia noastra este sa ne indreptam anul acesta catre sectorul public dupa ce am activat 14 ani doar in sectorul privat", a declarat pentru Ziarul Financiar Luca Serena, presedintele Euroholding, grup detinut de omul de afaceri italian Maurizio Peruzzo, 82 de ani.

Astfel, italienii vor investi 11,5 milioane de euro intr-o fabrica cu o capacitate de 500.000 de metri patrati de prefabricate din beton si o noua statie de betoane de 4,2 milioane de euro.

Euroholding a semnat deja un contract de livrare si montare de piloni de pod la autostrada Timisoara-Arad, contract cu o valoare de circa 20 de milioane de euro si intentioneaza sa participe la licitatii pentru infrastructura in urmatoarea perioada.

"Credem ca in urmatorii cinci ani sectorul infrastructurii se va dezvolta puternic. Chiar daca pana acum Romania nu a reusit sa absoarba fonduri europene pentru infrastructura, ritmul va fi mai alert in viitor, pentru ca fara astfel de lucrari exista riscul sa se piarda foarte multe investitii straine", spune Serena, care da exemplul Italiei, unde politicienii au adoptat un document denumit "Cartea alba", in care au fost trecute toate proiectele principale de infrastructura.

"Dupa primii doi ani de la aderarea la UE, Italia era pe penultimul loc la absorbtia fondurilor. In primul an a atras 5%, iar in al doilea 8%, insa ulterior a existat vointa politica sa se respecte programul de dezvoltare a autostrazilor."

Euroholding a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 132 de milioane de euro pe piata locala, in crestere cu 4% fata de anul precedent, in timp ce profitul EBITDA a ajuns la 14 milioane de euro, in crestere cu 55% comparativ cu anul 2007.

Euroconstruct, principala companie a grupului in Romania, a generat anul trecut afaceri de 50 de milioane de euro si a fost implicata in constructia sediului Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania, si va construi un hotel de cinci stele Cluj Grand Hotel, contract de 25 de milioane de euro.

Grupul Industrie Maurizio Peruzzo este unul dintre cei mai importanti producatori de textile la nivel mondial, insa in Romania are o prezenta puternica in sectorul de constructii unde activeaza prin compania Euroconstruct (achizitionata in 1995), Europrefabricate (prefabricate din beton), Europroducts (betoane) si Eurodesign (companie de proiectare), dar si in industria de textile prin companiile IMP Timisoara si Netex Bistrita. Euroholding detine 10 firme pe piata locala si are 1.300 de angajati, dintre care 1.000 sunt in cadrul companiilor de constructii.

Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired
 
19/07/2011
  Anuntul de incheiere proiect Europroducts - Programul Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii... » citeste tot
04/05/2011
  IMP Romania – anunt informare publica pentru acord mediu - ANUNŢ  PUBLIC       S.C. I.M.P. ROMÂNIA INDUSTRIAL CO S.A., cu sediul social în Chisoda, str. Calea Sagului,... » citeste tot
30/12/2010
  SC EUROPREFABRICATE SRL a derulat pe o perioada de 6 luni, proiectul „un loc de muncă mai sigur pentru angajați mai -   Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional... » citeste tot

» mai multe stiri
  ©2018 Euroholding Group. Login