Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repairedTable './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired Cifra de afaceri record pentru Euroholding
Search:
Istoric News Furnizori Jobs Contact
română italiano english
Euroholding Euroconstruct Europrefabricate - prefabricate din beton IMP TRAVEL Europroducts Monlandys IMP Romania Netex
 
EUROHOLDING
 
» Despre noi
» Dosar de presă
» Contact

» Istoric
» News
» Furnizori
» Jobs
» Links


Achizitii proiecte

Complex rezidential Timisoara - Villaggio Mediterraneo
 

Dosar de presa

Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
2011
2010
2009
2008
2007
2006


Cifra de afaceri record pentru Euroholding
Ziua de Vest, 2009-07-03
http://www.ziuadevest.ro

Interviu cu Luca Serena, 47 de ani, Presedintele Euroholding Group din Timisoara

Ziua de Vest: Cum decurg afaceriIe Euroholding in aceasta perioada mai dificila nu doar pentru economia Romaniei, ci si pentru cea internationala, in general?

Luca Serena: "A trebuit sa ne adaptam si noi strategia pentru a face fata acestei perioade mai dificile, pe care o traversam cu totii. In acest sens, Grupul Euroholding, printre diferitele actiuni menite sa infrunte criza, a decis sa intre si in sectorul lucrarilor publice, unde inainte nu era prezent. In interiorul Grupului a fost creat chiar un departament special care gestioneaza participarea la diferite licitatii, iar toate societatile din Grup au fost certificate pentru a putea participa la aceste licitatii.

Societatile din Grupul nostru si-au adjudecat deja lucrari in sectorul infrastructurii, cum ar fi lucrari pentru noua autostrada Timisoara - Arad. Societatea de proiectare din cadrul Grupului, Eurodesign, a castigat recent licitatia pentru proiectarea noului imobil care va gazdui departamentul de la Bucuresti al Institutului de Resurse Bio-Alimentare. Dupa 12 ani de activitate in Romania, Grupul Euroholding din Timisoara a atins cea mai mare cifra de afaceri de pana acum si cel mai mare profit realizat. Euroholding a avut anul trecut o cifra de afaceri de 132 de milioane de euro, cu un EBITDA de 14 milioane de euro. Din cifra de afaceri, 54 de milioane au fost realizate de catre societatea EUROCONSTRUCT.

In 2008, Grupul a condus o politica de analizare a indeplinirii obiectivelor, oferind propriilor angajati (1.300 in total) prime in valoare de 700.000 euro. Grupul a investit in pregatirea salariatilor peste 150.000 euro."

Ziua de Vest: In ce masura este afectata productia de materiale de constructii de scaderea pietei constructiilor?

Luca Serena: "Sectorul materialelor de constructii resimte acut scaderea pietei de constructii, si datorita faptului ca sectoare precum cel al infrastructurii, care pot constitui o alternativa la reducerea de volume de absorbtie de materiale din sectoare precum, de exemplu, cel al constructiilor rezidentiale, astzi nu produc inca volumele necesare pentru a compensa caderea altor sectoare; multe lucrari figureaza deocamdata doar pe hartie."

Ziua de Vest: Ce investitii intentioneaz sa deruleze Grupul Euroholding pe piata romaneasca in perioada imediat urmatoare?

Luca Serena: "Grupul Euroholding este poate unul dintre putinele care, in ciuda crizei, a aprobat si realizeaza investitii noi in 2009, in valoare de 15 milioane de euro. Sunt in curs de constructie: o fabrica noua de prefabricate din beton a societatii Europrefabricate din Timisoara si o fabrica noua a societatii Europroducts, pentru productia de beton. Lucrarile de constructie ale celor doua fabrici si de instalare a echipamentelor se afla la ora actuala intr-o faza de peste 60%. Cele doua fabrici vor fi inaugurale cel tarziu in luna septembrie a acestui an.

Capacitatea maxima de productie anuala a noii fabrici de la TImisoara alaturi de cea de la Targovite, este de 500.000 mp pe an de prefabricate din beton la care se adauga capacitatile productive de piloni de pod si podeti (calvert).

Cealalta investitie, adica noua fabrica de productie de beton, situata tot la Timisoara, a societstii Europroducts, alaturi de celelalte fabrici, va asigura o productie anuala de aproximativ 900.000 metri cubi."

Ziua de Vest: Euroholding este o companie integrata - proiectare, productie materiale, constructie. Care este beneficiul acestui fapt?

Luca Serena: "Faptul ca grupul nostru are in interiorul sau societati integrate si complementare care isi desfasoara activitatea in sectoare precum: constructii, productia de materiale de constructii, proiectare, imobiliar, ne permite sa oferim clientului un proiect "la cheie". Este un avantaj acela ca nu trebuie sa cumparam materiale de constructii de la terti, pentru ca in acest fel se reduc timpii de executie ai unei lucrari si se obtine o mai mare calitate. Cred ca valentele pozitive sunt doua, una interna si alta externa, valenta pozitiva consta in faptul ca desfasuram numeroase productii si servicii direct in interiorul grupului si deci nu avem nevoie sa cumparam de pe piata, putand astfel decide printr-o strategie coordonata in interior, preturile produselor si serviciilor; astfel putem furniza clientului nostru un produs pe care il controlam direct in toate fazele de prelucrare sau de productie a materialelor utilizate; acest lucru ofera un avantaj atat in termeni de calitate cat si certitudinea furnizarii si mentinerii timpilor de predare stabiliti prin contract cu clientul. Faptul ca exista un schimb permanent de informatii si date intre societatile din cadrul Grupului, ne permite o optica si o constiinta tehnica, asupra diferitelor aspecte ale unei constructii, deosebit de aprofundata si care ne permite realizarea unor lucrari complexe".

Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired
 
19/07/2011
  Anuntul de incheiere proiect Europroducts - Programul Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii... » citeste tot
04/05/2011
  IMP Romania – anunt informare publica pentru acord mediu - ANUNŢ  PUBLIC       S.C. I.M.P. ROMÂNIA INDUSTRIAL CO S.A., cu sediul social în Chisoda, str. Calea Sagului,... » citeste tot
30/12/2010
  SC EUROPREFABRICATE SRL a derulat pe o perioada de 6 luni, proiectul „un loc de muncă mai sigur pentru angajați mai -   Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional... » citeste tot

» mai multe stiri
  ©2018 Euroholding Group. Login