Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repairedTable './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired Producator de materiale de constructii
Search:
Istoric News Furnizori Jobs Contact
română italiano english
Euroholding Euroconstruct Europrefabricate - prefabricate din beton IMP TRAVEL Europroducts Monlandys IMP Romania Netex
 
EUROHOLDING
 
» Despre noi
» Dosar de presă
» Contact

» Istoric
» News
» Furnizori
» Jobs
» Links


Achizitii proiecte

Complex rezidential Timisoara - Villaggio Mediterraneo
 

Dosar de presa

Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
2011
2010
2009
2008
2007
2006


Producator de materiale de constructii
Bursa Constructiilor, 2009-07-20

Euroholding Timisoara finalizeaza investitii de 15 milioane de euro
Compania a decis sa intre si in sectorul public al investitiilor

Prezenta in Romania din 1994, cu sediul in Timisoara, Euroholding controleaza cele 10 societati ale Grupului "Industrie Maurizlo Peruzzo" in Romania, definind strategiile de grup, coordonand societatile participante si oferindu-Ie suport printr-un pachet de servicii centralizate. Pentru a fi aproape de clientii sai, in 1994, "Industrie Maurizio Peruzzo" a deschis, la Timioara, .I.M.P. Romania Industrial &Co" SA. Varietatea produselor a fost amplificata si diversificata de "Netex" SA Bistrita care, in anul 2002, se uneste cu Grupul.

Anticipand dezvoltarea pietei constructiilor in Romania, in anul 1995, "Industrie Maurizio Peruzzo" isi orienteaza experienta acumulata in Italia inspre acest sector, achizitionand "Euroconstruct" SA, societate cotata la bursa si certificata ISO 9001. Pentru a-si completa si a-si optimiza oferta de servicii in sectorul constructiilor, au fost fondate alte sase societati de profil, coordonate de"Euroholding, respectiv Europrefabricate, Euroconstruct, Eurodesign Favero&Milan, Eurologistica, Europroducts si Monlandys. In urma cu doi ani, Euroholding si-a marit portofoliul prin achizitia companiei de constructii Marcora.

Desi sectorul nostru de constructii este puternic afectat de criza, exista si companii puternice care si-au securizat contractele pentru 2009 si, mai mult decat atat, construiesc si capacitati noi de productie pentru materiale de constructii. O astfel de companie, cu incredere nezdruncinata in piata noastra este "Euroholding Group"
Timisoara, cu capital italian.

Presedintele grupului, Luca Serena, ne-a declarat: "Si noi ne-am schimbat strategia de dezvoltare din cauza crizei. Am reusit, insa, sa ne securizam suficiente contracte si continuam nestingheriti investitiile in capacitatile de productie pentru materiale de constructie". Domnia sa ne-a precizat ca holdingul
are in derulare constructia a doua fabrici, in valoare totala de circa 15 milioane de euro. Ambele unitati vor fi finalizate la inceputul toamnei.

Una din fabrici se afla la Timisoara si va fi realizata in cadrul companiei Europrefabricate. Astfel, capacitatea totala de productie anuala va fi de 500.000 mp de prefabricate din beton in fabrica noua de la Timisoara si cea veche din Targoviste. La acestea se adauga capacitatile de productie pentru piloni de pod pentru autostrazi si podeti pentru autostrazi (calvert). Pana la finele lunii iunie, circa 8 milioane de euro din totalul de 11 milioane de euro prevazuti fusesera cheltuiti pentru constructia fabricii.

Cealalta investitie, in valoare de 4,2 milioane de euro, consta intr-o unitate de productie a betonului la Timisoara, in cadrul companiei Europroducts". Astfel, aceasta societate din grupul Euroholding va avea o capacitate productiva anuala a tuturor fabrici lor si a statiilor de betoane de aproximativ 900.000 metri cubi. In plus, Europroducts detine in proprietate directa trei balastiere. Pana la finele lunii iunie, valoarea investitiilor realizate de compania italiana pentru aceasta capacitate de productie se cifra la 2,7 milioane de euro. "Aceste investitii estimam ca vor fi recuperate in circa sase ani", ne-a precizat Luca Serena.

Compania a decis sa intre si in sectorul public al investitiilor
Inca din toamna anului trecut "Euroholding Group" si-a schimbat strategia de dezvoltare de la contractarea de lucrari cu finantare privata, la lucrari din fonduri publice. A si fost creata o divizie speciala pentru participarea la licitatii. Luca Serena ne-a declarat: "Strategia noastra a dat roade pentru ca, la jumatatea lui 2009, avem contracte castigate in valoare de circa 20 de milioane de euro, in calitate de antreprenor general sau de subantreprenor. Trei sferturi din contracte sunt cu finantare europeana. La finele lunii iunie, prin companiile cu care activeaza pe piata constructiilor, holdingul italian avea speranta ca va finaliza anul 2009 cu o cifra de afaceri apropiata cu cea realizata in 2008.

Autoritatile trebuie sa investeasca direct in constructii si infrastructura, ca masura anticriza
Luca Serena spune ca patronatele din constructii au dreptate cand acuza autoritatile ca nu au investit cat au promis in infrastructura. La finele lunii iunie, foarte putine investitii noi fusesera scoase la licitatie de autoritatile publice. Domnul Serena ne-a precizat: "Daca pana in toamna nu se gasesc resurse pentru lucrari noi, firmele de constructii vor fi in mare dificultate. Multe IMM-uri si-au inchis deja portile, iar daca situatia nu se remediaza, vor fi foarte multe companii mici si medii care vor intra in
faliment. Din pacate, pana acum, politicienii s-au concentrat pe alegerile europarlamentare si mai putin pe criza economica. Este timpul ca si in Romania politicienii sa lucreze in interesul economiei".

Presedintele Euroholding sustine ca multe guverne ale statelor europene au investit masiv in dezvoltarea infrastructurii. Din pacate, Romania este codasa la acest capitol si trebuie sa ia masuri rapide de remediere a situatiei, mai ales ca investitiile private in constructii noi depind de reluarea creditarii. La finele lunii iunie, bancile nu dadusera niciun semnal ca ar dori sa crediteze mai mult economia si proiectele imobiliare.

Atentie la fondurile europene!
Potrivit domnului Serena, o sursa sigura de finantare o reprezinta fondurile europene, care sunt consistente pentru Romania. "Din datele publicate de autoritati la nivelul lunii iunie, reiese ca putine lucrari au fost contractate", a subliniat domnia sa. Presedintele Euroholding Timisoara spera ca Romania sa nu faca aceeasi greseala ca Italia in primii ani de apartenenta la Uniunea Europeana. Atunci, Italia nu reusise sa atraga nici 10% din fondurile europene alocate, iar Romania nu este ferita de acest pericol. Luca Serena sustine ca multe contracte cu finantare europeana inca sunt in asteptare pentru ca administratiile locale au dificultati in asigurarea co-finantarii.

"Prima Casa", o speranta pentru piata imobiliara
Programul "Prima Casa" ar putea avea un impact pozitiv asupra pietei imobiliare si a constructiilor daca se adreseaza si locuintelor noi. Luca Serena apreciaza ca: "Guvernul trebuie sa aiba mare grija la normele de aplicare si, mai ales, sa continue programul in masura in care mai identifica resurse in afara miliardului de euro in care poate garanta acum achizitiile de locuinte. Cu achizitiile a circa 16.000 de unitati locative nu se va intampla mare lucru, dar piata va avea un confort psihologic, dupa aceasta perioada de neincredere".

Euroholding are in curs de executie un mare ansamblu rezidential in Timisoara, cu circa 60 de vile. La finele lunii iunie, 28 de vile au fost construite, din care sase au si fost vandute. Din cauza crizei, graficul de executie a fost prelungit pentru acest cartier, iar demararea celui de-al doilea proiect rezidential pregatit pentru Timisoara a fost
amanata pana cand piata va redeveni favorabila.

Optimism pentru evolutia constructiilor noi
Optimismul presedintelui Euroholding in ceea ce priveste viitorul constructiilor noi din tara noastra provine din deficitul de locuinte noi, de calitate: "Chiar daca nu este solvabila, cererea este foarte mare. Criza a prins Romania abia la inceputul dezvoltarii, nu numai pe piata de locuinte, ci si pe piata cladirilor de birouri si a celor comerciale si industriale. Deci, premisele revenirii pe un trend ascendent sunt foarte bune".

Luca Serena afirma ca preturile vor intra in limite normale, din cauza lipsei cererii, desi inca mai sunt oferte scumpe pe piata. Domnia sa ne-a declarat: "Cu siguranta ca aceasta corectie de preturi va conduce la maturizarea pietei. Acum, piata se confrunta cu o finantare foarte scumpa, dar si cu o lipsa de incredere in nivelul actual de preturi. Asteptarile cumparatorilor sunt de inteles avand in vedere ca unele proprietati aveau preturi de vanzare foarte mari, aproape ca la Berlin". In acest context, domnul Serena sustine ca este foarte important ca bancile sa accepte sa practice dobanzi mai mici pentru credite, in special pentru achizitiile prin programul "Prima Casa".

Intrebat daca va mai face achizitii imobiliare pe timp de criza, datorita preturilor mult mai mici ca in anii trecuti, presedintele Euroholding Timisoara ne-a raspuns negativ, mentionand ca grupul are suficiente active proprii in Romania. Nici companiile de constructii romanesti scoase la vanzare nu il incanta pe domnul Serena, desi nu exclude ca pot aparea oferte, in urmatorii ani, care sa fie atractive pentru grupul italian.

132 milioane de euro, cifra de afaceri pe 2008 a grupului in Romania
Dupa 12 ani de activitate in Romania, Grupul Euroholding Timisoara a inchis anul 2008 cu un bilant exceptional, avand in vedere ca a fost atinsa cea mai mare cifra de afaceri de pana acum si cel mai mare profit realizat. Astfel, Euroholding a avut, anul trecut, in Romania, o cifra de afaceri de 132 milioane de euro, cu un EBITDA (profit inainte de plata taxelor, a dobanzilor si a altor impozite) de 14 milioane de euro. Din cifra de afaceri, 54 milioane de euro a fost realizata de Euroconstruct Timisoara. In 2008, holdingul italian a condus o politica de analizare a indeplinirii obiectivelor, oferind propriilor angajai (1.300 in total) prime in valoare de 700.000 euro. Grupul a investit in pregatirea salariatilor peste 150.000 de euro.

Table './app_webeuroholding/users_hash' is marked as crashed and should be repaired
 
19/07/2011
  Anuntul de incheiere proiect Europroducts - Programul Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii... » citeste tot
04/05/2011
  IMP Romania – anunt informare publica pentru acord mediu - ANUNŢ  PUBLIC       S.C. I.M.P. ROMÂNIA INDUSTRIAL CO S.A., cu sediul social în Chisoda, str. Calea Sagului,... » citeste tot
30/12/2010
  SC EUROPREFABRICATE SRL a derulat pe o perioada de 6 luni, proiectul „un loc de muncă mai sigur pentru angajați mai -   Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional... » citeste tot

» mai multe stiri
  ©2018 Euroholding Group. Login